Nagyításhoz kattintson a képre!

Pécsi Borozó Adventi Borszalon

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol számos hazai és külföldi pincészet borait, mintegy 200 tételt, valamint más kiállítók termékeit (sajtokat, hústermékeket, csokoládékat, kekszeket és más helyi különlegességeket) kóstolhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A pécsi adventi időszak legjelentősebb társasági eseményének részeként rendezik meg a Littke Palace-ban a második Zé Fesztet, egyben itt adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.

Az Adventi Borszalont tavaly rendezte meg először az egyetlen regionális, országos és közép-európai kitekintésű magyar gasztronómiai és bormagazin. A Pécsi Borozó borszalonja már az első kiadásában is a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvénnyé vált, amelyen 2018-ban 60 kiállító jelent meg és 450 vendég érezte jól magát.

Idén közel 100 kiállító érkezését jelzik a szervezők, elsősorban a régió mutatkozik be, vagyis pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatokkal találkozhatunk nagyobb számban, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Románia) is.

Az egynapos, december 7-re tervezett rendezvényen adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészete, étterem és szálláshelye díjakat is. A harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.

Az Adventi Borszalon részeként rendezik meg az idén a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták (zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz) termelőinek találkozóját, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

A Pécsi Borozó Adventi Borszalonját nem titkolt szándékkal a legjelentősebb vidéki, beltéri boros rendezvénnyé szeretnék fejleszteni a szervezők, ennek megfelelően évről-évre nagyobb területen, több kiállítóval és remélhetőleg egyre több vendéggel is rendezik meg, akik nem csak Pécsről és a régióból, de akár távolabbról is érkeznek. A borszalonnak helyt adó Littke Palace Látogatóközpont a pécsi pezsgőgyártás emblematikus színhelye, a nemrégiben felújított épületegyüttes és pincerendszer színvonalas és méltó helyszín.

Jegyek elővételben a Jegymesternél (jegymester.hu) vásárolhatók 5900 forintos áron, a helyszíni jegyár 6900 forint lesz. A vendégek a helyszínen kialakított Pannon Borbolt pop-up vinotékában vásárolhatnak a borokból, sőt itt a belépőjegy árából 1000 forint le is vásárolható.

További információ: Győrffy Zoltán +36 70 311 98 35 vagy gyz@pecsiborozo.hu


Pécsi programok

 

Települések Pécs közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Pécs
 • CÍM
  Littke Palace Látogatóközpont
 • SZERVEZŐ
  Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin
 • KAPCSOLATTARTÓ
  Győrffy Zoltán
 • TELEFON
  70 311 98 3,
 • E-MAIL
  gyz@pecsiborozo.hu
 • NYITVATARTÁS
  12.07 - 
Programtípus
 • Gasztronómia
helyszín
 • Dél-Dunántúl, Borvidéken
Település ismertető
 • Pécs

  Pécs az ország dél-nyugati szélén, a horvát határ közelében található. Délebbi fele sík, míg az északi része a Mecsek hegység déli lankáira kúszik fel.

Szállások Pécsenés környékén


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu