Útiköltségre és a szállásra is ad pénzt Szicília, csak menjenek oda nyaralni

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Útiköltségre és a szállásra is ad pénzt Szicília, csak menjenek oda nyaralni

Feltöltve: 2020-04-29

Gáláns ajánlattal pörgetné fel a turizmust a járvány után egy olasz sziget: fizetik a repülőjegy árának felét és a szállást minden harmadik éjszakára azoknak a turistáknak, akik odamennek nyaralni.

Bár a koronavírus-járványnak még koránt sincs vége, a tetszhalott tavasz végén sokan már gőzerővel készülnek a nyárra. Nincs ez másképp az Olaszország déli részén fekvő Szicíliában sem, ahol május 4-én oldják fel a korlátozásokat – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Az olasz sziget különböző kedvezményekkel csalogatja a turistákat. Fizetik például a repülőjegy árának felét, minden ott töltött három éjszakából egy árát a hotelben, és elengedik a belépőjegyek árát az összes turistalátványossághoz. A kedvezményes utazásokat a sziget turisztikai hivatalának visitsicily.info címen elérhető honlapján lehet majd lefoglalni.

Az olasz kormány 50 millió euróval támogatja a programot. Olaszország GDP-jének 13 százaléka származik a turizmusból, ezért elemi érdeke, hogy mielőbb újraélessze az ágazatot, ami padlóra küldött a koronavírus. Nem lesz egyszerű, tekintve, hogy Olaszország volt a járvány első európai gócpontja, ahol több mint 26 ezer ember halt bele a fertőzésbe.